Followers

Sunday, February 27, 2011

Demam Kpop di Malaysia !!!





Pernah dengar Super Junior ?? Beast ?? 2pm ?? Shinee ?? Kara ? Girls Generation (SNSD) ?? Secret ?? 4minute ? ?
Tak pernah ? ?
Er er . . Kalau xpernah..tak tau nak cakap macam mne
Kalau dengar radio sekarang pun da boleh dengar lagu-lagu korea kat corong2 radio kat Malaysia ni kan..so paling tidak pun pernah dengar lagu "Hot Issue" dari 4minute.. betol kan kan kan???
Walaupun radio2 di Malaysia kirenye agak terkebelakang sket dalam penyiaran lagu2 korea yang saya da mule bjinak-jinak mendengar pada umur 18 tahun... masa itu lagu Wonder Girls - Nobody tengah hangat dipasaran! uhuhu..
Haa?? Tak pernah dengar jugak ?? erm erm ok..cube tengok kat sini.. "Nobody"
Okay okay..but but but..topik yang saya nak bukak sekarang ialah . .
Kenapa boy band seperti yang berada di Korea sukar di wujudkan di Malaysia ?? For woman its for sure memang tak patut lah kan.. kalau nak joget2 seperti mereka . .

First..
Saya rasa . . Mungkin salah satu sebab ialah persekitaran di Malaysia yang kurang menyukai golongan lelaki2 jambu..Kenapa??its happened around me..Kalau nampak lelaki2 comel or jambu..
"Gay boy beb! "
"Euwww..muke camtu..mcm pondan weh"
Seriusly..tak tipu punye . .
Kadang-kadang jadi topik among us..
Bila nampak lelaki2 jambu merokok.. My fren will said
"Biase r weh . . Dorang merokok tu bagi dorang nampak macho sket . . xnak nampak lembik"
WHat??? Silly thing right ? ?
Tapi tu lah kenyataan nya..kalau kita tengok boy band di korea..majoritinya mempunyai rupe yang ala-ala jambu gitu..xpcaya?? searh sekarang . . hehehe .. meh saya bagi satu dua contoh..so entry ni tak lah membosankan sangat kan..huhuhu


ini Chunji . . dari group Teen Top ( sorry gambo xsempat abes lg saya da save..so jadi ler camtu) hehehehe..next..


yang ni plak.. Kim Hyun Joong..Ha!! Pernah tengok cite Boys Over Flower?? So mesti kenal kan.. Alaa..Meteor Garden versi korea tu.. Hyun Joong ni merupakan leader tok group SS501..(Saya suke die..! er er..)

*** AKAN BERSAMBUNG DI ENTRY SETERUSNYA**





4 comments:

MR.ROMEO said...

beb.. yg gua kenal PARK JI SUNG je.. soorry ea.. hehehe

~tYa~ said...

hahahhahahahha
park ji sung jambu kot
wakakkaa

sue. said...

hello tyaaaa....

cik Ladies said...

itu dy..!
i like kpop. cne niey..demam dah! =P